St Cuthbert’s College- Epsom

The college commissioned a revitalisation of all its internal spaces and focused expenditure on its central quadrangle. A series of open space circulation areas with a central quad area designed to link to the main hall – Clouston Hall. This retains a pedestrian nucleus with flexible vehicular access to the heart of campus. Shallow brick walls retained this level lawn and clay pavers continued a college them and brought colour into the space. Shape options were evaluated and trees chosen to canopy over a central sitting area and slope to sit on low walls and lawn edges. Vehicular access is retained in this stage to the perimeter of the lawn. This proposal sets the patterns for a gradual revitalisation of all this spaces between the buildings – using the furniture, brickwork, paving and planting established.