Sherwood Reserve

Patrick Corfe Landscape Architects prepared a masterplan for Sherwood Reserve in Browns Bay 2013‑2015 and after approvals from the local board, focused on the playground area.  Following local student’s input and existing themes the design incorporated a medieval concept.  This was manifest in restored gazebo structure as a castle silhouette and tent like double shade sail feature.  The proposals included a range of hand crafted macrocarpa furniture provided as part of a community project by the Department of Corrections.  The solid items of furniture had sculpted forms, thrones and figurative qualities robust enough to clamber over.  Banquet style seating – picnic tables – and “stocks” provide for events, family activity and “selfie” opportunities.

With local children’s help a separate “floor as lava” trail offering a challenge for older kids.  A nest tower and swing provide additional challenges and lead visitors into a less well used portion of the park.  Long term connectivity will link across the reserve towards the north joining up with an alterative route down into Browns Bay.