Manukau Institute of Technology- North Campus

Manukau Institute of Technology (MIT) – North Campus

The north campus has a special quality with large open spaces and a strong pedestrian character brought about by sustained external expansion over an extended period. Patrick Corfe Landscape Architects was involved with multiple development stages at MIT. Eight separate projects of which 5 related to expansion of the north campus at Otara. This provided continuity and integration of the Masterplan and landscape integration alongside a range of work including: Early childhood centre, business studies complex, student amenities building, administration block surrounds, student accommodation village and a multi storey carpark facility.

Works involved preparation of detailed plans for all civic areas between buildings. Building configuration to contribute usable civic space for amenity purposes. Discipline car circulation and parking to retain selected areas as courtyards and socializing space develop a strong thematic character to link diverse built structures and unify open space. Provision of street furniture for amenity areas and comprehensive planting structure offer canopy structures as multifunctional shelters for sitting, bike racks, shelter and general amenity unique design theme: “Landscape for Learning. “ Introducing amenity areas and space to socialize and interact into extensive new development.