Massey University

The new Student Amenities Centre landscape at the Massey campus in Albany provides a social hub for the university students and teachers alike. Officially opened in March 2012.
The plaza surfaces, low terraced lawns and trees respond to the merging of the axial nature of expansion. Large slabs of green lawn and an uncluttered open space which is designed to host impromptu performance and events and offer a prominent pedestrian core to the campus. As a departure from the dominant vehicle presence, this open space provides a forecourt to the new centre and a hub for pedestrian activity.
Flat grass terraces integrate changing levels and provide a notion of collegiate quadrangle lawns. These open spaces are available and intend to retain the open pastoral context the campus originated from. Unrestricted views offer internal orientation and an outlook to both bush and wider Albany development. This plaza offers a flexible meeting place and marks a shift in the identity and character of the campus. At the heart of a masterplan of long-term expansion the space provides a permanent setting for open and informal interaction and student life.